Daling van de voedingswaarde in onze groenten en fruit

Daling van de voedingswaarde in onze groenten en fruit

Het voedingscentrum adviseert dagelijks twee stuks fruit en twee ons groente, maar is dat wel genoeg??

Uit vele onderzoeken blijkt dat de voedingswaarde van onze groente en fruit achteruit holt, terwijl de richtlijnen van het voedingscentrum meer dan 25 jaar geleden zijn vastgesteld. Intussen worden onze groente en fruit op een heel andere manier geteeld. Door gronduitputting, luchtvervuiling, versnelde groei, langdurige opslag en transport verliest onze voeding steeds meer vitaminen en mineralen. Sommige worden zelfs niet meer op grond gekweekt, kijk maar naar tomatenkassen. Het is dan ook niet voor niets dat tomaten waterbommen zijn geworden die nergens meer naar smaken…

Al vanaf 1940 werd in Engeland onderzoek gedaan naar de voedingswaarde van onze groente en fruit en dit is vanaf  1985 uitgevoerd in opdracht van het Farmaceutischbedrijf Geigy, vanuit het oogpunt dat zij dan medicijnen konden gaan ontwikkelen voor de ziektes die hierdoor zéker zouden ontstaan…

Nu zul je zeggen, ja maar ik eet biologisch geteelde groente en fruit, maar helaas hebben ook deze te maken met milieuvervuiling, en tegenwoordig zelfs ook al met besmetting van bacteriën uit koemest die ons resistent maken tegen antibiotica! 

Ook in andere voedingsmiddelen zoals vlees zijn er natuurlijk zorgelijke ontwikkelingen door de toediening van hormonen en chemische stoffen ter bevordering van een snelle groei van het dier dat later op ons bord terecht komt en dan hebben we het nog maar niet over de toevoeging van allerlei E-stoffen in onze kant- en klare voedingsproducten.

In onze lichamen stapelen de gifstoffen zich op en het is in deze moderne tijd helaas niet meer mogelijk om gezond oud te worden zonder goede voedingssuppletie. Je hoeft alleen maar naar de groei van het aantal diabetes, kanker, obesitaspatiënten en andere welvaartsziekten te kijken om met een harde dreun in de werkelijkheid terecht te komen.

Net als jij waarschijnlijk dachten wij in het begin van ons werk in de wellnessbranche dat wij geen suppletie nodig hadden, maar door dit soort informatie zijn wij daar rap op terug gekomen..

Als je meer informatie over onze producten wilt staan wij graag voor je klaar!

José spijkersjose@home.nl

One response to “Daling van de voedingswaarde in onze groenten en fruit

  1. Voor de tekorten in voeding gebruik ik Aloe Vera producten. Vol met vitaminen, mineralen en aminozuren die vroeger in groente en fruit zaten, maar nu niet of nauwelijks. En met succes!! Na 3 maanden voel ik me fitter en energieker! Als je meer wilt weten, mail me op aloelife@xs4all.nl

Leave a comment