Wat is goede suppletie ??

Het is natuurlijk niet eenvoudig om als consument te kunnen beoordelen welke voedingssupplementen en vitaminen echt goed voor je zijn. In drogisterijen en zelfs supermarkten staan tegenwoordig rekken vol met potjes en doosjes waar allemaal op staat dat ze alle vitaminen en mineralen bevatten die je nodig hebt. Helaas is het in Nederland toegestaan om alles op de verpakkingen te zetten, of dit nu klopt of niet. Zo staan er b.v. vitaminepillen van bekende merken die veel te weinig vitaminen bevatten in de schappen, glucosaminetabletten die géén glucosamine bevatten en omega-capsules die omega 3-6 en 9 bevatten, terwijl omega 6 en 9 ontstekingsbevorderend zijn en juist al overgedoseerd in onze voeding zitten. 

 Hoe kun je nou uitzoeken welke producten wél goed zijn???

Natuurlijk kun je in de eerste plaats zelf beoordelen of je resultaat voelt, je kunt in je bloed laten testen of je na gebruik nog tekorten aan bepaalde voedings- stoffen hebt, én je kunt aan je apotheker vragen of je supplement is geregistreerd in de Z-index. Dat is een naslagwerk voor ziektekosten verzekeringen waar goede supplementen op ingrediëntniveau in staan beschreven.

Waar kun je de juiste voedingssupplementen kopen?

Nou, o.a. bij ons, natuurlijk :-), maar niet nadat wij je eerst gratis laten proberen of je baat bij onze supplementen hebt! Vanzelfsprekend moeten we eerst vaststellen voor welke klacht of klachten je hulp nodig hebt en daar het juiste supplement bij voegen. Neem daarvoor gerust contact met me op via spijkersjose@home.nl !

José

Leave a comment